TOOLKIT STARTUP 2

Το Toolkit Startup είναι μια συνάντηση νέων γραφιστών. Σκοπός του είναι η μετάδοση γνώσεων και τεχνικής κατάρτισης πάνω στην οπτική επικοινωνία και τη γραφιστική. Απευθύνεται σε σπουδαστές και αποφοίτους τμημάτων γραφιστικής δημόσιων και ιδιωτικών σχολών, αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου της οπτικής επικοινωνίας σε οποιοδήποτε επίπεδο εμπειρίας που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους. 

Η συνάντηση περιλαμβάνει σειρά ομιλιών από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου, εστιασμένες σε τεχνικές και εφαρμοσμένες γνώσεις, καθώς και workshops με στόχο την πρακτική κατάρτιση των συμμετεχόντων πάνω σε επιλεγμένα θέματα. Παράλληλα, διοργανώνει αλλά και φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις έργων οπτικής επικοινωνίας τόσο από Έλληνες δημιουργούς όσο και από σημαντικούς διεθνείς φορείς. 

Το Toolkit Startup είναι μια διοργάνωση του Design Toolkit. που έχει ως βασικό στόχο τη διοργάνωση ενεργειών και εκδηλώσεων ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και προωθητικού χαρακτήρα σχετικά με την οπτική επικοινωνία και τη γραφιστική, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός του είναι να δημιουργεί δραστηριότητες  που επιτρέπουν και ενθαρρύνουν τη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, την ανταλλαγή γνώσεων και τη δημιουργία τεχνογνωσίας, και την αναγνώριση και προβολή της δημιουργικής παραγωγής.

 Αποτελεί συνειδητή επιλογή του Design Toolkit ότι η συμμετοχή στο Toolkit Startup είναι δωρεάν.


Το Design Toolkit προάγει τη δημιουργία μιας ενεργής κοινωνίας επαγγελματιών της οπτικής επικοινωνίας και της γραφιστικής – μιας κοινωνίας που θα αλληλεπιδρά, θα ανταλλάσει γνώσεις και εμπειρίες, θα αναγνωρίζει τα επιτεύγματα, θα προάγει την επαγγελματική ευγενή άμιλλα. Και κυρίως, μιας κοινωνίας που θα συναντιέται συχνά, στο πλαίσιο διαφόρων εκδηλώσεων, για να βελτιώνεται μέσα από τη δημιουργική αλληλεπίδραση. Περισσότερα


Η πρώτη διοργάνωση του Design Toolkit ήταν το Toolkit Startup, στην Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2014. Στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γραφιστική στη χώρα μας διαπιστώνεται μια έλλειψη πρακτικών δεξιοτήτων, και κυρίως μια έλλειψη διασύνδεσης των τυπικών τους γνώσεων με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της αγοράς. Για να απαντήσουμε σε αυτή την έλλειψη, δημιουργήσαμε μια εργαλειοθήκη – Toolkit – που να τίθεται στη διάθεση των νέων επαγγελματιών στο ξεκίνημα της πορείας τους – Startup. Έτσι γεννήθηκε το Toolkit Startup. Περισσότερα


Team Toolkit

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ aka metallus
Ο Παναγιώτης Μεταλληνός γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1969 στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Έχει σπουδάσει γραφιστική και οπτική επικοινωνία. Δραστηριοποιείται στον τομέα της διαφήμισης και των γραφικών τεχνών από το 1987. Το 1988 δημιούργησε την προσωπική του επιχείρηση με την επωνυμία "metallus graphic design" με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της γραφιστικής, της οπτικής επικοινωνίας και της φωτογραφίας. Από το 2006 διδάσκει γραφιστική και οπτική επικοινωνία στο ΑΚΤΟ Art & Design College. Στην διάρκεια της 25ετούς και πλέον επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, έχει συνεργαστεί με ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις αλλά και με Δημόσιους οργανισμούς. Η δουλειά του έχει διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ “Moustache” ΤΟΥΤΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Παντελής Τουτουνόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Έχει σπουδάσει γραφιστική και οπτική επικοινωνία, καθώς και διαχείριση συστημάτων ψηφιακών εκτυπώσεων. Από το 1997 δραστηριοποιείται στον τομέα της διαφήμισης και των γραφικών τεχνών σε διάφορα δημιουργικά γραφεία, ενώ το 1999 δημιούργησε και προσωπική επιχείρηση υπό την επωνυμία "Pica Graphics Solutions", μετέπειτα "Moustache Graphique Design", με αντικείμενο κυρίως τη γραφιστική. Από το 2003 έως το 2010, μεταπήδησε στον τομέα των ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλων διαστάσεων, όπου και διετέλεσε Digital Printing Manager σε μεγάλες εταιρίες του κλάδου. Ως freelancer, συνεργάζεται με ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις αλλά και με δημόσιους οργανισμούς.
ΕΛΕΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Η Ελένη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ψυχολογία και Ιταλική Φιλολογία στις ΗΠΑ και στην Ιταλία, και μετεκπαιδεύθηκε στην Συστημική Ψυχοθεραπεία. Η επαγγελματική της πορεία είναι νομαδική: έχει εργαστεί ως ψυχολόγος, ως marketing manager σε επιχειρήσεις λιανικής, και ως account manager σε εταιρείες διαφήμισης και επικοινωνίας και σε εταιρεία web analytics. Έχει εκτενή εμπειρία σε διαχείριση κρατικών έργων επικοινωνίας και στη διοργάνωση εκδηλώσεων επαγγελματικής προβολής. Το σταθερό σημείο αναφοράς της είναι η μετάφραση, με την οποία ασχολείται επαγγελματικά από το 1998 μέχρι σήμερα, με εξειδίκευση σε «ειδικές αποστολές» (επιστημονική, τεχνική, νομική, ιατρική ορολογία). Έχει μεταφράσει βιβλία ψυχολογίας της σειράς Περί Συστημάτων (University Studio Press). Είναι δίγλωσση στα Ελληνικά και Αγγλικά, μιλάει καλά Ιταλικά και μπορεί να συνεννοηθεί στα Γαλλικά, αν είναι απολύτως απαραίτητο.
ΜΑΡΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε πληροφορική (ΤΗΜΜΥ/ΑΠΘ) και διοίκηση επιχειρήσεων (University of Sheffield). Από το 1997 ως το 2002 εργάζεται στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ αλλά στη συνέχεια και σε ιδιωτικές εταιρείες ως web developer. To 2001 συνδημιουργεί το Top40-Charts.com, μια online πηγή μουσικής ενημέρωσης και πληροφορίας. Το 2002 συνιδρύει την Apogee Information Systems με στόχευση την ανάπτυξη λύσεων με χρήση διαδικτυακών τεχνολογιών. Έκτοτε δουλεύει για οργανισμούς όπως EIPA (European Institute of Public Administration), NSRP (North Sea Region Programme), NPP (Northern Periphery Programme), CoR (Committee of the Regions), EAI (European Alliance for Innovation), EuroMed Justice Programme, κ.α. Tο 2005 συνιδρύει την online κοινότητα HEGRADE (Hellenic Graphic Design).