Οι Άνθρωποι μας

Θάλεια
ΘΑΛΕΙΑ ΡΙΖΟΥ

Από νωρίς ήξερε ότι ήθελε, χωρίς κανένα όριο, να κυνηγήσει εμπειρίες και γνώσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Έτσι, έφτασε στο πτυχίο της σχολή της, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, αφού σπούδασε Οικονομικές επιστήμες για ένα χρόνο στην Πορτογαλία, αφού ανέπτυξε χαρακτηριστικά διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού μέσα από τα τρία χρόνια πρακτικής στην AIESEC και αφού συμμετείχε και οργάνωσε δεκάδες συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα, τη Μάλτα, την Τσεχία, τη Λιθουανία και την Πορτογαλία. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργεί το πάθος της για την δημιουργικότητα της κοινωνίας των πολιτών και εργάζεται ως project manager στη δράση ”Θεσσαλονίκη Αλλιώς” του free press  ”parallaxi”, οργανώνοντας και συντονίζοντας αστικές, κοινωνικές, πολιτισμικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

(η Θάλεια είναι το δεξί μας χέρι και ο συνδετικός κρίκος με το free press parallaxi)

Δήμητρα Ρίζου
ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΙΖΟΥ

Η Δήμητρα Ρίζου (αληθινό όνομα: Αδελαΐδα Γενεβιέβη Βαντεβιέρ Μπελεφόντε) γεννήθηκε κάποια στιγμή μέσα στην ολόκαινο υποπερίοδο. Μια αναπάντεχη συνάντηση με τον Σαματατζή τον Απείρως Παρατεινόμενο της χάρισε την αθανασία, την οποία, από τότε, δεν έχει βρει τι να την κάνει. Η λίστα των επιτευγμάτων της, πχ μια πετυχημένη εκστρατεία για την κατάργηση του νόμου της βαρύτητας, παραείναι ανύπαρκτη για να χωρέσει σε μια παράγραφο. Μετά από ένα κατασκοπευτικό φιάσκο στον πόλεμο της Λεγεώνας του Καμπραί απέκτησε το συνήθειο να δίνει σχεδόν πάντα ψεύτικα βιογραφικά και κανείς δεν έχει προσέξει τη διαφορά. Όταν δε χάνει το χρόνο της βγάζοντας τα προς το ζην, συνεισφέρει ουσιαστικά στην πρόοδο της κοινωνίας, ανεβάζοντας κόμικς στο www.ahoyuniverse.com.

(η Δήμητρα έγραψε το κείμενο που θα αποτελέσει την πηγή του Workshop Ψηφιακής Εικονογράφησης)

Petropouleas Tzanetos3 BW
ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΕΑΣ (μέλος της κριτικής επιτροπής του Stray Poster Battle)

Ο Τζανέτος Πετροπουλέας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.
Αποφοίτησε το 1975 από το Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΚΤΕ) στην Αθήνα.
Παράλληλα με τις σπουδές του έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας, υφάσματος και σκηνογραφίας.
Έχει παρακολουθήσει σχολή Διαφήμισης.
Εργάστηκε για την τηλεόραση, το σκηνογραφικό τμήμα του Εθνικού Θεάτρου και σε διαφημιστικές εταιρείες ως art director.
Έχει εργαστεί ως σύμβουλος επικοινωνίας, σε Πολιτικά κόμματα, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πανελλαδικούς Συνδικαλιστικούς φορείς και Συλλόγους.
Έχει διδάξει Επικοινωνία, Διαφήμιση και Γραφιστική σε Κ.Ε.Κ. και σε προγράμματα της Ε.Ε.
Το 1995 αποχώρησε από τη Διαφημιστική εταιρία που είχε ιδρύσει και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα ως Ελεύθερος Επαγγελματίας.
Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Γραφιστών Eλλάδας.

Τσιοβάρας
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΙΟΒΑΡΑΣ (μέλος της κριτικής επιτροπής του Stray Poster Battle)

Ο Απόστολος Δ. Τσιοβάρας γεννήθηκε το 1976 στη Λάρισα. Σπούδασε γραφιστική στην ιδιωτική σχολή «Πολύτεχνο» (1994-1996) στην πόλη του. Εργάζεται στο χώρο του σχεδιασμού και επικοινωνίας από το 1998, ενώ το 2002 ξεκίνησε το δικό του στούντιο, με την επωνυμία Cursor Design Studio. Το Cursor Design Studio δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό εντύπων, προβολής και προώθησης επιχειρήσεων και των προϊόντων τους. Το στούντιο εξειδικεύεται στον σχεδιασμό λογοτύπων και εταιρικής ταυτότητας. Η φιλοσοφία του είναι η δημιουργία πρωτότυπων προτάσεων και η διαρκής επαφή με τους πελάτες.

Οι καινοτόμες ιδέες και η τακτική προσωπική ενημέρωση για τις νέες τάσεις στο χώρο του σχεδιασμού και της επικοινωνίας, επιτρέπουν στο Cursor Design Studio να ανανεώνει συνεχώς τις προτάσεις του.

Ο Απόστολος Δ. Τσιοβάρας είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος και προσφάτως μέλος του DesignLobby ASIA.

Tsirliagou
ΑΛΙΚΗ ΤΣΙΡΛΙΑΓΚΟΥ

Η Αλίκη Τσιρλιάγκου είναι υπεύθυνη Εικαστικού Προγραμματισμού του "Θεσσαλονίκη Αλλιώς". Σπούδασε Σύγχρονη Τέχνη στο Λονδίνο (University of Manchester/ Sotheby's Institute of Art) και είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Αίθουσας Τέχνης Nitra, στη Θεσσαλονίκη. Η πιο πρόσφατη επιμέλειά της ήταν για το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Biennale:3/ Παλιές Διασταυρώσεις – Make it new).

(η Αλίκη επιμελείται τις εκθέσεις του Make Art)

Kalogirou
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ (μέλος της κριτικής επιτροπής του Stray Poster Battle)

Σπούδασε γραφιστική στο University of Brighton στην Αγγλία. Εργάσθηκε αρχικά στη διαφήμιση και το 1996 έγινε μέλος της Red Creative – δημιουργικό γραφείο που έχει αδιάλειπτη παρουσία στον κλάδο της οπτικής επικοινωνίας από το 1989, με διακρίσεις σε διαγωνισμούς σχεδιασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2010 η Red Creative εξέδωσε την ανθολογία «Θεσσαλονίκη Graphic Design: 1980–2009» που παρουσιάζει την εξέλιξη της έντυπης γραφιστικής μέσα από δουλειές δημιουργών της πόλης.

∆ιδάσκει γραφιστική στη σχολή Applied Arts Studies και συμμετέχει τακτικά ως εισηγητής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες με θέμα τη γραφιστική και την οπτική επικοινωνία σε δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στέλεχος του Μουσείου Design Θεσσαλονίκης από το 1993 και υπεύθυνος για το σχεδιασμό της έντυπης επικοινωνίας του και τη διοργάνωση θεματικών εκθέσεων με αντικείμενο το design, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει διατελέσει μέλος της Κριτικής Επιτροπής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφισης (ΕΒΓΕ) και του διεθνή διαγωνισμού σχεδιασμού αφίσας «10 Εικόνες για την Ιθάκη». Συμμετείχε στην έκδοση της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας «Βλέπω – Μισός Αιώνας Έλληνες Γραφίστες».

Κανελλόπουλος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (μέλος της κριτικής επιτροπής του Stray Poster Battle)

Πριν από τους Comeback, ήταν συνιδρυτής του δημιουργικού γραφείου Poordesigners, αργότερα συνεργάστηκε με την "Wedia" και την “Somethink Creative Group”. Ήταν για ένα διάστημα καθηγητής γρραφιστικής στο IEK Praxis. Ήταν στην θέση του προέδρου του ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας (2010-12) και στην θέση του αντιπροέδρου την περίοδο (2008-10).

kimon1 BW
ΚΙΜΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (μέλος της κριτικής επιτροπής του Stray Poster Battle)

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1957 και είναι πατέρας μιας κόρης.
Οι σπουδές του ξεκίνησαν από Μηχανικός Α/Φ, για να συνεχίσει με σπουδές στο Μάρκετινγκ (1992) και λίγα χρόνια αργότερα με Master in Marketing & Communication στο N.Y.College (2006). Από το 2008 είναι φοιτητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Στη ΧΑΝΘ ξεκίνησε το 1972 ως αθλητής της ομάδας Βόλεϊ, εθελοντής στο τμήμα Δράσης και από το 1974 συμμετέχει ανελλιπώς στις κατασκηνώσεις ως εθελοντής αλλά και ως διευθυντής Χαλκιδικής, Πίνδου και Πηλίου.
Εργάζεται στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης από το 1982 ξεκινώντας από το Τμήμα Νέων, για να συνεχίσει στο παράρτημα της ΧΑΝΘ στην Καλαμαριά μέχρι το 1992. Στη συνέχεια του ανατέθηκε η διεύθυνση Δράσεων Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς η οποία περιλαμβάνει το Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών, το Τμήμα Κοινωνικής Προσφοράς, το Τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, καθώς και τα Παραρτήματα στη Καλαμαριά & στο Ασβεστοχώρι.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΝ2014 και εκπρόσωπος του δικτύου εθελοντικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης thess-diktyo

DSC_0750 BW
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Σημαντικό γρανάζι για την πραγματοποίηση του Toolkit Startup αποτελούν οι δεκάδες εθελοντές που συμβάλουν με πολύ όρεξη στη δημιουργία και την οργάνωση της συνάντησης και οι οποίοι υποστηρίζουν με πάθος και αγάπη όλες τις δράσεις που πραγματοποιούμε. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που με τον ελεύθερο χρόνο τους, τη θετική τους διάθεση και τη δημιουργική τους σκέψη φέραν και θα φέρουν σε πέρας όλες τις απαιτούμενες δράσεις, στο πλαίσιο του Toolkit Startup.

main_PHOTO_SEREFAS_1_BW
ΣΑΚΗΣ ΣΕΡΕΦΑΣ

Ο Σάκης Σερέφας είναι συγγραφέας (ποίηση, πεζογραφία, θέατρο) και ζει στη Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο ποιητικό βιβλίο του ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΑ ΧΕΝΡΙΞ (εκδ. Ίκαρος 2013) αποτελείται από μια σειρά ποιημάτων εμπνευσμένων από αληθινά περιστατικά βίαιων ή μη θανάτων που συνέβησαν στη μεταπολεμική Θεσσαλονίκη.

(ο Σάκης επιμελήθηκε την επιλογή κειμένων για το Workshop: Ένα τυπογραφικό πείραμα)